Proč milujeme třešňové dřevo?

Třešně všichni milujeme jako symbol léta a nejvíc nám chutnají ze stromu rovnou do pusy! ☀️ Napadlo by vás, že právě třešně, kterých je všude plno, jsou tak výjimečným materiálem? 🍒 Je to tak! Ve světě nábytkářství existuje málo materiálů tak ceněných jako třešňové dřevo. Mimořádná krása spolu s vynikajícími vlastnostmi činí z třešňového dřeva vyhledávanou surovinu pro výrobu nábytku, který nejen zaujme na první pohled, ale je také odolný a trvanlivý. Jsme rádi, že můžeme do vašich domovů přinášet dřevo z našich českých třešní. 🇨🇿 Pojďte s námi objevit, proč je třešňové dřevo tak skvělé. 

 

Newsletter Treesome.-2

 

Vlastnosti třešňového dřeva

Na třešňovém dřevu obdivujeme jeho krásnou červenohnědou barvu spolu s jemnou a hladkou texturou. Barva se navíc s časem může prohlubovat do ještě bohatšího a tmavšího odstínu a dodává dřevu jedinečný charakter. Pokud nechcete, aby vám dřevo doma tmavlo, dejte pozor na sluneční záření! ☀️

Třešňové dřevo je vysoce ceněno pro svou pevnost a trvanlivost. Není tak tvrdé jako dub nebo jasan a díky tomu se snadno zpracovává. Neznamená to ale, že by nic nevydrželo. Právě naopak! Nábytek z třešňového dřeva skvěle odolává vůči mechanickému poškození a vydrží (téměř) na věky. Nemusíte se bát ani nezvaných hostů, protože třešeň není vůbec náchylná k napadení dřevokazným hmyzem. Jen povětrnostním podmínkám tak dobře neodolá a lépe mu bude uvnitř.

 

treesome PRODUKTY II._1

 

TREESOME TLAČÍTKA -4

 

Využití třešňového dřeva

Z třešňě doma můžete mít prakticky cokoliv! Klidně i klavír nebo kytaru, protože akustické vlastnosti třešňového dřeva jsou nenahraditelné. Většina z nás si ale asi spíš pořídí třešňový nábytek. Z ovocných stromů patří třešňové dřevo k nejpoužívanějším. 🌳 Stoly, židle, postele nebo podlahy... to vše se z třešňového dřeva vyrábí. Milovníci historizujícího stylu si můžou z třešně nechat vyrobit dokonce i dekorativní kazetové stropy a bydlet (skoro) jako na zámku. 🏰 Třešňové dřevo milují i umělečtí truhláři a řezbáři, kteří s ním dokáží hotové divy. 

 

Za tým Treesome, zdraví Klára

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.