Jak na skandinávský domov

Pokoj plný světla a přírodních barev, svíčky na stole, přehozy, polštáře a dřevěné dekorace. Tušíte správně! Dnes se společně podíváme na jeden z nejpopulárnějších designových trendů poslední doby - skandinávský styl. 🤩 Milujete čisté linie, přírodní materiály a útulnou atmosféru stejně jako my? Pak jste na správném místě! Pokud jste někdy byli v našem pražském showroomu, určitě jste si všimli, že k tomuto stylu máme hodně blízko a náš nábytek se hodí do leckterého severského interiéru. Čím ho doplnit a jakých zásad se držet, aby váš domov byl skandinávsky krásný? 😊

 12

 

Jak zařídit domov ve skandinávském stylu

Skandinávský styl je známý svou jednoduchostí a funkčností. Právě to se nám na něm tolik líbí! Jeho kořeny sahají do severských zemí jako je Dánsko, Norsko, Švédsko a Finsko. Tento styl se stal ikonickým díky svému schopnosti spojit moderní estetiku s přírodními prvky a vytvořit tak útulný interiér. 🛋️

Pokud se chystáte zařídit si domov ve skandinávském stylu, soustřeďte se na světlé barvy a jednoduché tvary. Základem je bílá, která pomáhá prosvětlit a odlehčit prostor. Doporučujeme doplnit ji o pastelové odstíny nebo přírodní tóny jako béžová, šedá či světle modrá.

Co se týče nábytku, skandinávský design je o minimalismu a funkčnosti. Zvolte kusy v jednoduchých tvarech vyrobené z přírodních materiálů, především ze dřeva. S nábytkem vám rádi pomůžeme! Sami vyznáváme jednoduchost a kvalitu a necháváme za nás mluvit dřevo. 🤎 Důležité je také myslet na pohodlí - měkké polstrování a textilie navozují útulnou atmosféru, ve které se budete cítit jako v bavlnce.

Kromě nábytku hraje klíčovou roli i osvětlení. Přirozené světlo je základ, to je jasné. Pro příjemné večery je skvělé zhasnout stropní lustr a soustředit se na lampy a náladové osvětlení. Více tlumených zdrojů světla je základ správné atmosféry. 🕯️ Skvělým doplňkem jsou také svíčky, který pomáhají navodit pocit útulna (nejen) v chladných zimních dnech. 

 

Newsletter Treesome.-4

 

TREESOME TLAČÍTKA -3_1

 

Je to o materiálech

Skandinávský styl se vyznačuje láskou k přírodním materiálům a texturám. Váš interiér můžete doplnit o tkané koberce, vlněné přehozy na gauči nebo kožešinové polštáře. 🐑 Nebojte se experimentovat a vrstvit textilie, abyste váš domov zútulnili. Vždycky to bude vypadat dobře!

Pokud jde o dekorace, méně je více. Zvolte si jednoduché a elegantní kousky, které dodají vašemu domovu osobitý šarm. Skleněné vázy s čerstvými květinami, minimalistické obrazy nebo designové svícny jsou skvělým doplňkem do skandinávského interiéru. Doporučujeme neopomenout ani pokojové rostliny. 🪴

Nezapomeňte ani na detaily! Drobnosti jako jsou dřevěné podnosy, keramické hrnky nebo věšáky na zdi dělají velký rozdíl v tom, jak nakonec bude interiér působit. Stačí maličkost a všechno hned vypadá jinak.

Skandinávský styl je o harmonii, jednoduchosti a pohodlí. Je to ideální volba pro ty, kteří hledají elegantní a funkční design, který je ale zároveň útulný. Takže neváhejte a dejte svému domovu severský nádech - budete nadšeni!

 

11

 

TREESOME TLAČÍTKA -2_2

 

Máte ve vašem (nejen) skandinávském domově nábytek od nás? Pošlete nám fotku nebo nás označte #treesomecz. Chceme vidět, jak to máte doma krásný! 😍

 

Za tým Treesome, zdraví Klára

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.