Masivní dřevěný stolek jako investice, co se vyplatí

5 minut čtení

Domov, místo, kam se každý rád vrací. Nejedná se jen o místnosti tvořené čtyřmi stěnami. Jde především o energii, kterou do prostoru vnášíme, ať už jsou to lidé, kteří tam bydlí nebo věci, které tam přineseme. A to přesně dává ty správné grády tomu, jak se tam cítíme.

Člověk byl odpradávna propojen s přírodou, postupně se ale odebral do betonových obydlí a vzdálil se od ní. Proč si tedy alespoň trochu té přírody nepřinést do svého obydlí?  Mluvit tady budu hlavně o dřevu. O tom pravém, masivním dřevu, které má v sobě tolik pozitivní a uklidňující energie, jako když se jdete projít do lesa načerpat nové síly. 

 

 

Dřevo je naprosto úžasný materiál. Když si ho dáte do bytu, tak ho pěkně rozjasní, přinese příjemný pocit tepla a celkově ho zútulní. Není ale dřevo jako "dřevo". 

Doba je hodně uspěchaná a konzumní, a to se podepsalo i na výrobě nábytku. Vyrábí se často z velmi levných, nekvalitních materiálů a prodává se ve velkém. Není divu, že se věc brzy rozbije a jste nuceni jít do obchodu a znovu si ji koupit. Poptávka je tak pořád nenasycená. 

Určitě si vybavíte takové to dřevo, které se na první pohled tváří jako masivní, ale jedná se pouze o laminát, upravený tak, aby na první dojem masivně působil. Většinou je brzy plný rýpanců a tak nějak zajde. A tak se vyhodí a koupí další nový kus. Ano, je levný. Ale vyplatí se tedy každou chvíli investovat do těchto dřevin, anebo se vydat trochu jinou cestou a zainvestovat do pravého masivního dřeva, které vydrží navěky?

 

 

 

Stále váháte? Pojďme si shrnout pár bodů, proč se podle nás vyplatí zainvestovat do masivního nábytku.

 

Kvalita

Dřevo je krásný a staletími ověřený materiál, který vyžaduje zkušené ruce řemeslníka a náležitou péči, která k tomu neodmyslitelně patří. Investice do designového nábytku z masivu bývá sice z počátku o něco vyšší, ale rozhodně se vyplatí. Nábytek z masivu totiž není pouze módní záležitostí. Kvalitní a správně zvolený nábytek vás může doprovázet prakticky po celý život. Vzhledem k jeho dlouhé životnosti se často stává, že slouží i více generacím. Právě vysoká trvanlivost patří mezi hlavní přednosti masivu.

Další výhodou je také vysoká atraktivita dřevěného nábytku, který při správné péči vždy vyniká nad tím, který je vyroben z jiných materiálů. Málokdy se tzv. okouká, takže u sebe doma budete mít vždy jedinečný kousek a návštěva vám ho může jen závidět. 

 

 

 

Jde o investici do budoucna

Možná si říkáte, proč je vše z masivu tak drahé? Pořizovací cena kvalitního masivního nábytku je sice o dost vyšší, než je tomu u kousků z velkovýroben, ale je oprávněná. Zohledňuje náročnost získání kvalitního materiálu, jeho následného zpracování i trvanlivost výrobků. Koupě nábytku z masivu tak představuje spíše kvalitní investici do budoucna. Pevně věříme, že pokud si masiv pořídíte, nebudete litovat. Když dnes koupíte stůl z překližky, za pět let je neprodejný, nebude mít žádnou hodnotu. Když si tentýž produkt koupíte z masivu, jeho cena půjde jen nahoru.

 

Nadčasovost

K dlouholetému využití nábytku je potřeba upřednostnit nadčasovost designu před aktuálními trendy, které brzy vyjdou z módy. Vytvořit kus nábytku, který bude aktuální dlouhá desetiletí, vyžaduje zkušeného a talentovaného designéra. Proto jsou často voleny jednoduché tvary. Ale uznejte sami, v jednoduchosti je přeci krása. :) 

 

 

 

Ekologie a udržitelnost

I přestože se truhlářské řemeslo vyvíjelo a zdokonalovalo po staletí, dokázalo si uchovat svou ekologičnost. Udržitelnost je v dnešní době velkým tématem. A ono se není ani čemu divit. Když se podíváme na naši planetu, je zahlcena tolika odpady, které jsou mnohdy opravdu zbytečné. 

Jakožto kvalitní výrobci masivního nábytku ani dnes nepoužíváme formaldehydy či jinou chemii. Na stoly dáváme převážně oleje, které jsou přírodní a zdravotně nezávadné. Pracujeme se stromem bez cizích látek tak, jak ho stvořila příroda a jak narostl. Někdy naroste i do originálních tvarů. O tom se můžete přesvědčit v našem výběru konferenčních stolků. 

 

 

Vyšší hmotnost není na škodu

Pro dlouholeté využívání stolku je nutná jeho pevnost, která je spojena právě s větší váhou. Na první pohled se někomu vyšší hmotnost může zdát problematická, ale není tomu tak. Jakmile se výrobek umístí na své místo, stává se jeho váha prakticky nepodstatná, jelikož se stolkem pravděpodobně už tolik nemanipulujete. No a v případě, že se rádi stěhujete nebo rádi přesouváte nábytek, silnější osoba si s váhou jistě bez problému poradí.

 

Jedinečnost materiálu

Nábytek z masivu je sice závazkem pro vás, jako majitele, ale odměnou za vynaloženou péči vám bude nádherná dřevitá vůně a nikdy nekončící požitek při dotyku. Dřevo totiž nelahodí jen oku, ale je příjemné i na omak a po čichu. Jedinečnost textury dřeva pak dělá z každého produktu originální kus nábytku. Zvýraznit ji pomáhají ošetřující oleje nebo laky. Naše stolky ošetřujeme pomocí speciálního Walrus nebo Oldies oleje, bezbarvého laku či včelího vosku. Všechny tyto ošetřující techniky chrání texturu stolku, dodají mu krásný a přirozený lesk, a navíc jsou zdravotně nezávadné.  

 

Originalita

Věřte že s masivním stolkem bude vaše domácnost jedinečná. Nikdo jiný nebude mít stejný kus nábytku jako vy. A lišit se je přeci skvělé, nemyslíte? 

 

Shrnuli jsme si teď pár bodů, které blíže popisují, proč jsou masivní stolky dražší, ale také jedinečnou a udržitelnou záležitostí. Snažíme se naší planetě pomoci, aby odváděla to, co jí jde nejlépe. Růst a rozkvétat! A tak se vás ptáme, porostete s námi?

 

Za tým Treesomu zdraví Nela.

 IMG_0076

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.