Krize na Ukrajině a nedostatek železa

Je to už přesně měsíc, kdy začala válka na Ukrajině. Sotva se svět začal srovnávat s covidovou pandemií, přišla obrovská rána, která změnila celý svět, a to z mnoha hledisek, ať už bezpečnostních, morálních, tak také ekonomických. Možná se ale ptáte, proč o tom píšeme právě tady, na Treesomu. Celá tato velmi nešťastná situace se nás totiž začala hodně dotýkat. 

Možná to málokdo ví, ale tři čtvrtě spotřeby českých hutí tvoří železná ruda právě z Ukrajiny. Je to naprosto zásadní dodavatel. 

Jelikož poptávka po železe velkými firmami prudce vzrostla a rychle železo nakoupili do zásob, vznikl velký nedostatek. A tak jsme se začali potýkat s nedostatkem železa pro naše industriální podnože. Máme ale velké štěstí, náš kovář Filip začal obratem jednat. Železné jekly sháněl všude možně, nebyl to vůbec snadný úkol.

Filip se ale nevzdal a železo sehnal, byť o 30% dráž, než obvykle. Celý tento proces ale trval více jak 14 dní a tak se neuvěřitelně opozdila nejen dodávka našich pravidelných sérií podnoží, které máme v nabídce, ale především se to dotklo individuálních zakázek, na které někteří z vás již dlouho čekají. Tímto bychom se chtěli všem moc omluvit za zpoždění, které vzniklo. Pracujeme na tom každým dnem abychom vaše zakázky co nejdříve uspokojili. 

 

 

 

Nepatříme mezi ty, co se vzdávají. Však celý Treesome vznikl za covidové krize. Pevně věříme v to, že každá krize nás posílí a poskytne nové příležitosti.

Držme se a věřme, že bude zase lépe.

 

Za celý tým Treesomu zdraví Lenka.

 

 

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.