Mechový obrázek, aneb trochu zeleně u vás doma

Nedaří se vám doma nebo v kanceláři udržet při životě žádnou rostlinku? Nebojte. Nejste v tom sami! V tom případě mám řešení, jak si kusem přírody ozelenit svůj domov. Mechový obraz! 

 



Les máme plný dřeva a v podrostu i dost mechu. Když jsme dokázali zdokonalit procesy, výrobu a finálně i nabídku stolků z našeho lesa, nápad k dalšímu produktu do nabídky na sebe nenechal dlouho čekat.

Na první pohled se nám zdálo velmi jednoduché, ale teď už víme, že celá výroba těchto zelených krasavců je složitá a časově náročná. Ale stojí to za to!

Mechový obraz vám v ideálním prostředí vydrží až 10 (DESET) let. 

B-e-z z-a-l-é-v-á-n-í. 
No fakt! 
 
Aby tomu tak bylo, mech musí projít předlouhým procesem, který nám trochu připomíná schnutí kulatých desek "kuláčů" na stolky, co nám odpočívají ve stodole.
 
 
 
 
A s mechem je to vlastně celkově dost podobné jako se dřevem. Nejdřív musí vyrůst. Musí se o něj pečovat a ve finále ho opatrně sesbírat.

No a teď už přichází ta nejdůležitější část. Stabilizace. Mech se namočí do stabilizačního roztoku a nechá se tak po dobu 14 dnů. Během toho se míza odpaří a nahradí jí stabilizační roztok. Mech jakoby zakonzervuje.  Poté se mech přesune na několik dní do sušárny. A "mumifikace" je dokončena!

Když už jsou mechy připraveny na lepení do obrazu, přichází ta kreativní část. A to rozvrhnout si, kde bude jaký kus umístěn, tak aby obraz vypadal, jak kdybyste si ho vystřihli přímo z lesa. Co se týká produktové nabídky, rozhodli jsme se pro to nejlepší možné řešení prezentace. Je to stejné jako s našimi stolky. Každý obraz (stolek) má jednu produktovou kartu a vy si tak vyberete přesně ten, co se vám líbí nejvíce. A ten jeden superoriginál dostanete.
 
 
A co údržba??
 
Těžkou hlavu z ideálního prostředí pro mechový obraz si dělat nemusíte. Je to supereasy. Mecháček od vás nebude potřebovat žádnou péči, nezalévá se ani nerosí. A ani z něj nebudou vylézat brouci nebo růst hříbky. Když bude potřeba mech zbavit prachu můžete ho jemně odstranit pomocí prachovky nebo navlhčeného hadříku. 
 
Aby vám mohl mech dělat radost co nejdéle, není dobré ho trhat (znovu nevyroste:() a často se ho dotýkat, mohla by se tak narušit jeho struktura a jednotlivé chloupky by mohly vypadávat. Tak to je asi to největší riziko, co obraz může potkat. Dobře vím, o čem mluvím. Je to s ním podobné jako s exponátem v muzeu s cedulkou NEDOTÝKAT SE. Máte tendence do něj neustále rýpat nebo si ho alespoň pohladit.

Když už teď víte vše potřebné o našich zelených krasavcích, doufáme, že vám budou brzy dělat radost u vás doma. A tímto je vítáme do naší treesome party.
 
 
Průměrná životnost jakékoliv rostliny v mém bytě je zhruba 3 měsíce, když mám v tomto časovém úseku nějakou dovolenou, tak je ještě kratší. Obrazy mám objednané dva, tak snad tenhle problém vyřeším. 
 
Mějte se. Luboš z Treesome.

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.