Letní brigáda v našem lese u Kolína

Jak už možná víte, v rámci našeho projektu Treesome není naší prioritou prodat tisíce stolků a vydělávat na tom miliony. Celý náš příběh vznikl i díky rodinnému lesu v Kolíně, odkud bereme dřevo a zároveň tam jezdíme pravidelně brigádničit. Psali jsme o tom už třeba ZDE.  😊

Sázíme nové stromky do míst, kde je to potřeba, aby se obnovila biodiverzita. Udržujeme také vodní zdroje a vytváříme přirozené biotopy pro zvěř a rostliny, které les obývají. Zároveň pro ochranu nových stromků tvoříme oplocení apod.

Tentokrát jsme s naším týmem dali víkendovou dobrovolnou brigádu a cílem bylo postavit oplocení z pletiva v lese, kde se zasazují nové mladé stromky. Ty je potřeba chránit před zvěří, která je ráda okusuje a následně na to mladé stromky nepřežijí. 

A jak to celé probíhalo

Stavba oplocení se provádí pomocí dřevěných kůlů a pletiva. Nejdříve se ale musí uklidit prostor, kudy plot povede. Odklízí se popadané větve a vytyčí se prostor tak, aby se pod pletivem nedostala dovnitř žádná zvěř nebo ještě hůře, aby tam neuvízla.

 

 

 Následně jsme k sobě ztloukli jednotlivé dřevěné kůly. No, fakt nám to ale jinak šlo. 😆 

 

 

 

A začalo se stavět. Pletivo se rozmotalo a jednotlivé kůly se protáhly plotem tak, aby byl plot hezky vypnutý a stabilní. Kůly se následně zatloukly a každý šestý se zpevnil dalšími díly dřeva, aby byla zajištěná 100% pevnost celého plotu. 

 

 

 

Je to řehole, co si budeme. Po dokončení plotu jsme se vydali o kus dál, kde jsme chtěli zkontrolovat stromky, které jsme sázeli před dvěma lety. Jedná se o stromky, které jsme sázeli na obrovský lán pole. Tam jsme tehdy získali pozemek ve tvaru pruhu, který ho protíná a tak jsme tam zasadili ovocné stromky. Stromkům se daří skvěle a dokonce již plodí skvělé ovoce. Pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě se tam stavte a dejte si něco dobrého. 😋
 
 
 
 

 

 
 
Jsme tak rádi za každou podporu, díky které můžeme na tomto skvělém projektu dále pracovat. Pokud byste tento projekt chtěli podpořit, budeme moc rádi za každý příspěvek nebo sdílení.
 
 
 
 
Vážíme si toho a moc děkujeme. ❤️

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.