Letní brigáda v našem lese u Kolína

Jak už možná víte, v rámci našeho projektu Treesome není naší prioritou prodat tisíce stolků a vydělávat na tom miliony. Celý náš příběh vznikl i díky rodinnému lesu v Kolíně, odkud bereme dřevo a zároveň tam jezdíme pravidelně brigádničit. Psali jsme o tom už třeba ZDE.  😊

Sázíme nové stromky do míst, kde je to potřeba, aby se obnovila biodiverzita. Udržujeme také vodní zdroje a vytváříme přirozené biotopy pro zvěř a rostliny, které les obývají. Zároveň pro ochranu nových stromků tvoříme oplocení apod.

Tentokrát jsme s naším týmem dali víkendovou dobrovolnou brigádu a cílem bylo postavit oplocení z pletiva v lese, kde se zasazují nové mladé stromky. Ty je potřeba chránit před zvěří, která je ráda okusuje a následně na to mladé stromky nepřežijí. 

A jak to celé probíhalo

Stavba oplocení se provádí pomocí dřevěných kůlů a pletiva. Nejdříve se ale musí uklidit prostor, kudy plot povede. Odklízí se popadané větve a vytyčí se prostor tak, aby se pod pletivem nedostala dovnitř žádná zvěř nebo ještě hůře, aby tam neuvízla.

 

 

 Následně jsme k sobě ztloukli jednotlivé dřevěné kůly. No, fakt nám to ale jinak šlo. 😆 

 

 

 

A začalo se stavět. Pletivo se rozmotalo a jednotlivé kůly se protáhly plotem tak, aby byl plot hezky vypnutý a stabilní. Kůly se následně zatloukly a každý šestý se zpevnil dalšími díly dřeva, aby byla zajištěná 100% pevnost celého plotu. 

 

 

 

Je to řehole, co si budeme. Po dokončení plotu jsme se vydali o kus dál, kde jsme chtěli zkontrolovat stromky, které jsme sázeli před dvěma lety. Jedná se o stromky, které jsme sázeli na obrovský lán pole. Tam jsme tehdy získali pozemek ve tvaru pruhu, který ho protíná a tak jsme tam zasadili ovocné stromky. Stromkům se daří skvěle a dokonce již plodí skvělé ovoce. Pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě se tam stavte a dejte si něco dobrého. 😋
 
 
 
 

 

 
 
Jsme tak rádi za každou podporu, díky které můžeme na tomto skvělém projektu dále pracovat. Pokud byste tento projekt chtěli podpořit, budeme moc rádi za každý příspěvek nebo sdílení.
 
 
chci_podporit
 
 
Vážíme si toho a moc děkujeme. ❤️

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.