20. října - Mezinárodní den stromů

Stromy - naše zelené poklady

20. října se slaví Mezinárodní den stromů. Je to den věnovaný těmto majestátním tvorům, které obklopují naši planetu. Pojďme si na chvíli připomenout, jak jsou stromy významnou součástí naší přírody a našeho života. 💚 

Stromy jsou našimi vzduchčistícími superhrdiny. Jsou také důležitým domovem pro různé druhy živočichů a poskytují potravu a stín. Chrání půdu před erozí, regulují klima a také nám poskytují suroviny pro stavebnictví a energii. Stromy nás spojují s přírodou a zároveň nám nabízejí místo pro klid, zamyšlení a relaxaci. Stromy jsou zkrátka symbolem života, síly, růstu a odolnosti. 🌿

 

 

Bohužel, mnoho stromů a lesů po celé planetě je ohroženo. Odlesňování, znečištění, klimatické změny a nemoci decimují stromové populace po celém světě🌍. Proto je Mezinárodní den stromů důležitým připomenutím, že musíme pečovat o naše zelené přátele🌳. Je to připomínka pro všechny, že každý může přispět k ochraně stromů, i třeba tím, že budeme více zodpovědní ve spotřebě dřeva, recyklovat papír a další dřevěné produkty, a podporovat organizace a iniciativy, které se starají o zachování stromů a lesů.

Zkusme si na tento Mezinárodní den stromů vzpomenout, co všechno nám tito tiší strážci přírody dávají. Můžeme si stanovit cíle na ochranu stromů a vytvořit si vlastní "stromovou" tradici, třeba zasazením stromu nebo příspěvkem těm, kteří stromy sází a starají se o les nebo jen pravidelnými návštěvami v lese a jeho čištěním od odpadků.

V Treesome využíváme surovin, které nám stromy nabízejí, vyrábíme udržitelný nábytek, aby vydržel po celé generace a naoplátku jezdíme pravidelně brigádničit, sázet stromky a navracet přírodě přirozenou biodiverzitu v okolí Kolína. Nejsme žádná velká organizace a celý svět tím asi nezachráníme, ale každý malý krok se počítá. Pojďme společně oslavovat tyto zelené poklady a slavit jejich krásu, sílu a význam pro naši planetu a udělat i ten malý krok k jejich udržitelnosti.

 

Foto z naší poslední brigády u Kolína.

 

 

Za tým Treesome zdraví Léňa.

 

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.