Sázíme stromky i v okolí našeho lesa

Znáte už náš příběh, jak vznikl Treesome?

Jestli ano, pak už možná víte, že Treesome je pro nás spíše takové hobby a není to primární obchod, který by nás měl živit. Co ale rádi živíme, tak přírodu zelení, obzvlášť tu, která obklopuje naše blízké okolí.

Z každého prodaného stolku nebo stolu tak jde většina peněz zpět do našeho lesa v blízkosti Kolína, o který se pravidelně staráme.

 

 

 

A co že v tom lese děláme?

Kromě obnovy lesa novými stromky jde i o pravidelné prořezávání stromů a úpravu lesních cest tak, aby na někoho nespadl poškozený nebo starý strom. Dále pak pravidelně zbavujeme les škůdců, v poslední době bojujeme hodně i s kůrovcem. Zároveň čas od času zbavujeme les i odpadků, které tam po sobě návštěvníci nechávají. Udržujeme také vodní zdroje a vytváříme přirozené biotopy pro zvěř a rostliny, které les obývají. Les je potřeba také chránit před nelegální těžbou a kácením stromků. To i spoustu dalších činností zdravý les potřebuje.

Les ale není to jediné, o co se staráme. V rámci Treesomu jezdíme pravidelně brigádničit a sázíme nové sazeničky i na pozemky v okolí našeho lesa. Například na místa uprostřed rozsáhlého pole, kde se podařilo odkoupit pozemek nebo v součinnosti s obcí okolo potoka. 

 

Proč to děláme?

Všechny tyto zásahy napomáhají biodiverzitě, rozmanitosti druhů. Nová zeleň působí proti větrné erozi, pomáhá zadržovat vodu v krajině, zabraňuje tak vysychání půdy nebo slouží jako útočiště pro zvěř. 

Často se nás ptáte, jak byste nám mohli s obnovou lesa nebo okolí více pomoct. V rámci našich pravidelných brigád nás napadlo, že byste mohli chtít přispět na koupi a zasazení nových sazeniček. Každý koupený stromek pak na takové brigádě zasadíme právě do míst, kde nikdy žádný strom nerostl a pomůžeme tím tak lepšímu vstřebávání vody a ochranu polí před povětrnostními vlivy. Celý proces pečlivě zaznamenáme a budeme vás o tom, kam přesně váš příspěvek doputoval, informovat prostřednictvím emailu. Můžete nás sledovat i na sociálních sítích - Instagramu a Facebooku.

 

CHCI ZASADIT STROMEK

 

 

 

Za celý tým, zdraví Léňa 

 

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.