Hairpin FAQ

2 minutky čtení.

Tak trochu omylem jsme se stali prodejci neuvěřitelně oblíbených hairpin nohou na českém trhu. Produktů na eshopu nemáme mnoho, ale o to víc se snažíme klást důraz na popisky a fotky. Chceme, abyste před nákupem viděli a věděli prostě všechno potřebné. A s dalšími prodanými kusy přibývají další dotazy ohledně vlastností a využití nožek v praxi. 

 

S dalšími dotazy jsme tak postupně boostovali produktovou kartu, která tak přibývala na objemu informacích a postupně přímou úměrou ztrácela na přehlednosti. Proto tu je teď tento článek, kam dáme základ a postupně případně budeme doplňovat dle vašich dotazů. Pokud se to osvědčí, něco podobného uděláme i s našimi stolky.

 

Seřadíme podle těch nejčastovanějších, aby to bylo ještě přehlednější. Taaaak. Jdem na to!

 

Jakou mají nohy nosnost? 

Takovou, jakou potřebujete. Neměli jsme na ně žádnou, opravdu žádnou, reklamaci a sami ty nohy používáme ve svých domovech. Pokládáme na ně i velmi těžké desky okolo 100 kg. Jedinou poznámku máme asi k jídelním stolům na 70 cm nohách, kdy opravdu záleží na konkrétní situaci. Není vhodné mít na přes dva metry dlouhém jídelním stolu 4 - 2 pinové nožky a ani už to nevypadá hezky. Pokud něco takového chystáte, mrkněte do nabídky, buďto můžete zkusit alespoň 3 pinové nebo složitější a stabilnější například industriální podnože.

 

Jakým způsobem je lze přebarvit?

Omlouváme se, ale zatím nemáme takové objemy, abychom dokázali vyrábět více barev tak, abychom zachovali tuhle super cenu. Každá taková technologická odchylka je v tomto ohledu problém. Nohy jsme nejdříve vyráběli přes známého, ale to velmi brzy ztroskotalo a pak jsme byli nuceni to nějak rychle řešit. Zázrakem se podařilo domluvit spolupráci s českou Škodovkou, ve stejném závodu, kde se vyrábí karoserie pro Škodovku nebo třeba i pro Porsche se tak vyrábí i industriální nožky pro Treesome. Frajeřina, co? :) Nevýhodu to ale má v tom, že si prostě už nemůžeme dovolit jim tam napsat, že chceme vyrobit třeba 10 nohou v tyrkysové barvě. Je to totiž extrémně drahé.

Takže. Jak to teda udělat tak, abyste dostáli svému požadavku na jinou barvu? Tím, že si čtete tento článek a pravděpodobně máte zájem o nohy, tak potvrzujete svého kutilského ducha. A tohle by pro vás tak mohla být hračka. 

Krok 1. Zajeďte do hobby marketu a kupte barvu ve spreji, jakoukoliv potřebujete. Pak vezměte ty naše černé nožky a šmirgl papírem zkuste co nejvíce narušit jejich strukturu. Až bude hotovo, tak z velké vzdálenosti nohy nastříkejte. Nastříkejte je na několik fází přičemž vždy nechte předchozí vrstvu pořádně zaschnout. Po první vrstvě tak vůbec nevadí, když nebudete mít dokonalé krytí, to je naopak výhodou. Je to proto, aby se vytvořila plynulá souvislá vrstva, když do toho půjdete příliš hrrr, tak se vytvoří velké vrstvy barvy, která může začít okapávat dolů. Víme o čem mluvíme, stalo se nám to mockrát:). 

 

tyrkyshairpin

 

 

Jde jiný rozměr?

Nejde, ze stejného důvodu, jako je to s barvami. Každá taková technologická odchylka je v tomto ohledu problém. Nohy jsme nejdříve vyráběli přes známého, ale to velmi brzy ztroskotalo a pak jsme byli nuceni to nějak rychle řešit. Zázrakem se podařilo domluvit spolupráci s českou Škodovkou, ve stejném závodu, kde se vyrábí karoserie pro Škodovku nebo třeba i pro Porsche se tak vyrábí i industriální nožky pro Treesome. Frajeřina, co? :) Nevýhodu to ale má v tom, že si prostě už nemůžeme dovolit jim tam napsat, že chceme vyrobit třeba 10 nohou 45 cm namísto standardu 40 cm. Je to totiž extrémně drahé.

ALE! Rozměry, které jsme vybraly do nabídky a nechaly vyrobit nejsou dělané bez rozmyslu, mrkněte, na co se hodí!

 

20 cm se hodí například, pokud chcete desku použít jako podklad pod květináče nebo menší noční stolky (u stolků s menším průměrem). 

30 cm je výška, která už stačí například odkládacím stolkům nebo nižším konferenčním stolkům, samozřejmě jsou esteticky stále vhodné jako podklad pod květináče.

40 cm je ideální výška ke klasickým konferenčním stolkům.

70 cm je zase standard ke klasickým jídelním nebo pracovním stolům, k takovým stolům si můžete sednout na klasickou židli.

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.