Prasknul mi Treesome stolek, co teď ?!

3 minutky čtení.

Stolek od nás máte ze 100% přírodního materiálu - dřeva. Je to skutečně kus kmene reálného stromu z našeho lesa. My ten strom nejdříve pokácíme. Poté ho nařežeme na menší sortimenty a ty dále putují do naší stodoly, sušárny a poté do dílny. Celý proces výroby trvá až několik let. Když započteme i samotnou pěstební činnost a růst stromu, tak jsou to určitě desítky až stovky let.

No dobře, držme se při zemi a zaměřme se na dobu od pokácení až k zabalení a odbavení právě té vaší objednávky. To jsou dlouhé měsíce až roky. Zdaleka nejvíce času zabere relativně pasivní činnost a to je sušení dřeva. Musíme počkat, až nám dřevo vyschne. Děláme to různými způsoby, snažíme se na to moc nespěchat, nechat dřevu a přírodním procesům čas. Dřevo chceme suché, aby nebylo tak těžké, aby nechytalo plíseň, aby se dalo lehko nalakovat a bylo vodotěsné. A aby vám po obdržení co nejméně praskalo a nejlépe vůbec nepraskalo a drželo již finální tvar a formu. Praskliny sami o sobě nejsou žádný problém. Mnoho z vás nám píše se žádostí, aby byl stolek co nejvíce rozpraskaný. Někdo zase praskliny nemá rád. My to neovlivníme. Praskliny jsou na většině stolků a ani se je nesnažíme skrývat na fotkách.

 

Snímek obrazovky 2021-01-18 v 18.35.02

 

Zpět k procesu výroby. Jakmile nám ten větší kus vyschne, nařežeme ho na kusy, ze kterých již připravujeme stolek. Výška takového kousku je cca 7 - 10 cm. Poté ho několikrát brousíme a lakujeme, abyste ho mohli co nejdříve dostat do ruky. Stolek se tak dostane k novému majiteli do úplně nového prostředí. Může tam být úplně jiná hladiny vzdušné vlhkosti a teploty než na kterou bylo dřevo dusud zvyklé. A tak může dále pracovat. Ke změnám barvy by již docházet nemělo, ale určitě může dojít ke konečnému dopraskání, to se může stát od doby, kdy stolek obdržíte až do zhruba 1-2 měsíců. Pak by měl být stolek již stálý. Praskliny bývají různého tvaru a hloubky. Určitě s nimi tak pro jistotu počítejte již v nákupním procesu. Patří to k přírodním procesům, které nemůžeme 100% ovlivnit. Je to estetická, nikoliv funkční záležitost. Nikdy se nám nestalo, že by se stolek rozlomil. Kdyby přeci, určitě dejte vědět, samozřejmě ho vyměníme, na to u nás máte doživotní záruku:).

Praskliny  nejsou problém. Problém je, pokud je neočekáváte. Přeci jen je to určitý extrém v dnešní době plastových, skleněných nebo v podstatě papírových stolních desek, kde určitě k něčemu takovému dojít nemůže. Pokud vám tak stolek prasknul, nic se neděje. Klidně nám můžete posílat fotky a budeme to kontrolovat. Pokud by byla prasklina extrémně velká, určitě zahájíme nějakou záchrannou akci:) (ještě jsme nikdy zahajovat nemuseli). Zkrátka nenecháme vás v tom. Tímto článkem jen chci, abyste nepanikařili a zachovali klid. A ještě jedna věc. Pokud se Vám stolek již nelíbí, dejte vědět. Přijedeme pro něj a vrátíme všechny peníze. Stolky neprodáváme za 500 Kč jako Ikea a tento servis je také v ceně, kterou jste zaplatili.

 

Snímek obrazovky 2021-01-18 v 18.35.23

 

 

 

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.