Všechno je drahý!

3 minutky čtení.

S eshopy pracuju v podstatě už od malička. Vždycky jsem chtěl mít součástí eshopu i blog, kterej by dával nějakej smysl a abych ho psal přímo já sám nebo abych dokázal tu svou vizi dokázal předat tak, že by mi s tím ideálně mohl i někdo pomáhat. Zkoušel jsem to opravdu mockrát. Nikdy se mi to ale pořádně nepodařilo. Netvrdím, že je tohle nějakej masterpiece světovýho formátu. Ale tak nějak si na to konečně umím občas udělat čas, a témata se sypou tak nějak přirozeně. Jak konkrétně?

 

Na tohle téma mě tak třeba přivedlo několik komentářů na Facebooku, kde nám sem tam někdo vyčítá, že něco prodáváme dráž, než kdyby si to doma vyrobil sám. Tak pokud je někdo šikovný, má po ruce všechen potřebný materiál a hlavně čas na výrobu, tak to ani nemá cenu sporovat. Jenže pokud se kouknete do našich obchodních podmínek, tak zjistíte, že je tam IČO a náš obchod musí dále splňovat milion dalších smysluplných i nesmyslných zákonných regulací. Pohybujeme se v tržním systému a podnikáme. Abychom mohli úspěšně podnikat, musí cena obsahovat i marži, tedy zisk. Takže i když to dokážeme vyrobit za stejně peněz jako vy doma, musíme si k té ceně připočítat zisk a to může být ten rozdíl.

 

Někdy mi přijde, že je to pro dost lidí prokleté slovo, tak otevřeně přiznávám, že z prodaného zboží máme zisk. Kolik co stojí a přesně rozpočítané položky sem psát nebudu. Ale řeknu vám, že tohle není projekt, který by nás měl za primární cíl uživit a také tuto funkci neplní. Je to projekt, který děláme prostě proto, že nás to baví a zisk je jen jedna z dalších motivací, které nás každý den pohání dopředu. 

 

stromky

 

A co je další motivace? V Kolíně máme malý rodinný les, ztrátový. Krom toho máme v rodině rádi přírodu a do zlepšení jejího stavu investujeme poměrně dost volného času i peněz. To přímo z našich stromů z našeho lesa pak vyrábíme některé stolky, které si u nás můžete koupit. A pak z části zisku investujeme do přírody. Tady jsem o tom poustoval jeden příspěvek na Instagramu. Akcička ze sázení stromků teď na jaře.

 

Mějte se. Luboš z Treesome.

IMG_4012

 

 

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.