1 rok fungování jak na horský dráze

3 minutky čtení

Poslední dobou se toho děje tolik, že o tom vůbec ani nestíháme informovat. Úspěšně jsme oslavili rok fungování online shopu. 2 největší objevy za tu dobu jsou:

 

1. Nic není tak jednoduchý, jak se na začátku zdá :D Základem všeho jsou naše produkty. Když se kouknete na ten hotový stolek, tak je to prostě stolek. Pro nás je to ale jízda do lesa z lesa, do stodoly, ze stodoly, do dílny, z dílny, do skladu expedice ze skladu expedice tam a zpátky a ještě jednou dokola. A na každym takovym "checkpointu" se nějakým způsobem dřevo opracovává a opravdu jsem nečekal, kolik nesnází s tím může být spojeno. Opravdu hodně jsme se za tu dobu naučili. Ať už jde o organizaci a management, tak o samotný skills u té ruční práce.

 

Snímek obrazovky 2021-05-12 v 17.41.39

 

2. Komunikace je důležitá minimálně na stejné úrovni důležitosti jako je kvalita dodaného produktu. Po každém nákupu stolku vám hned píšeme, fotíme možnosti, co máme a společně vybíráme kousek, který pro vás bude nejlepší. Začali jsme skutečně od nuly a to se vším všudy. Zkušenosti s takovou výrobou jsme neměli a tak jsme za ten rok nadělali spoustu chyb. O všech jsme vás narovinu a hlavně pravdivě informovali a i když to byly občas naprosto stydnohodné fejly, tak ta odezva a výhradně 100% pochopení pro mě byla naprosto neuvěřitelná. Tenhle projekt mě utvrdil v tom, že dělat věci nejlíp jak to dokážete, nebát se při tom občas uklouznout a udělat chybu. A následně to všem reprodukovat a ŔÍKAT VŽDY PRAVDU se  prostě v součtu vždy vyplatí. A je to vlastně i nejjednodušší.

 

A co teď? 2 nejdůležitější věci a jedno menší předsevzetí na další rok.

1. Výroba, musíme vyrábět víc a rychleji. Stále zařizujeme a vylepšujeme dílnu. Nechceme mít továrnu, chceme to mít vše stále ve svých rukách, zároveň ale chceme uspokojovat poptávku rychleji, aby se na stolky nemuselo tak čekat. Chceme vám dát větší výběr a víc možností tak, aby vám stolky opravdu zapadly do vašich interiérů. Začali jsme teď vyrábět i velké masivní jídelní nebo pracovní desky. Před rokem bylo pro nás něco takového naprosto nemyslitelný. Také stále ladíme kovovýrobu.

2. Chceme ještě lépe komunikovat, v konečné fázi je připrava rozesílky emailu, kam ale nebudeme cpát reklamu. Chceme vám tam dávat občas tipy a triky jak se k přírodním materiálům chovat nebo jak si třeba doma vyrobit stolek svůj - víte přece, že prodáváme i jen samotné podnože, kdy tak umožňujeme si desku obstarat a opracovat svépomocí. A my za ten rok máme know-how, které si nechceme nechávat pro sebe. Jo no tak ještě jedna maličkost, koupili jsme další dodávku, se kterou chceme hodně těžké objednávky brzy doručovat osobně až k vám.

 

Snímek obrazovky 2021-05-12 v 17.44.17

 

A teď to menší předsevzetí. Na pražském Smíchově máme kancelář a distribuční sklad. Můžete se tu stavit, ale moc toho tu neuvidíte. Chtěli bychom vám být blíž, a tak se v těchto dnech poohlížíme po nějakém větším a přístupnějším showroomu  / prodejně. Budeme tak mít k sobě ještě blíže. 

 

Ach jo, já to zas rozjel, to je zas textu. Vždycky mě fakt mile překvapí, že se dozvím, že to někdo reálně v dnešní době dočetl až do konce. Pokud jste mezi nimi, dejte mi vědět na lubos@treesome.cz, objednávku uděláme spolu a odečtu vám tam za odměnu celou částku za dopravu:).

 

Snímek obrazovky 2020-01-07 v 16.51.24

 

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.