Proč si vybrat dubové dřevo

Věděli jste, že dub je považován ze nejsilnější strom ze všech? 😮 Tuhle pověst si vysloužil naprostým právem. Je tvrdý, pevný a dokáže vzdorovat povětrnostním podmínkám jako málokterý jiný strom. Dokonce ustojí i střídající se vlhkost a horko. Není se čemu divit, že dubové dřevo je jedno z nějžádanějších. My si ho oblíbili tolik, že jsme neodolali a zařadili do nabídky i dubové nožičky. Dokonce se říká, že duby kolem sebe šíří pozitivní energii. A proto říkáme: "Dubový stolek do každé rodiny!" 😍

 

1872_konferencni-stul--dub-s-kurou-60-cm-s-motylky.png

 

Vlastnosti dubového dřeva

Dubové dřevo máme rádi pro jeho výraznou strukturu letokruhů a bohatou barvu. Vlivem času ještě lehce tmavne a zraje do krásy! 😍 Dřevo je to tvrdé, pevné a houževnaté. Málo sesychá a má skvělou rozměrovou i tvarovou stálost. Jedna z nejzajímavějších vlastností dubového dřeva je odolnost vůči vlhkosti a hnilobě. To znamená, že je perfektní i pro venkovní projekty! Nezalekněte se jeho případné vyšší ceny, jde o investici, která se vyplatí. Můžete si být jistí, že kvalitní nábytek z masivního dubového dřeva s vámi bude celý život a ještě ho zdědí další generace. 🙏 Malou nevýhodou může být váha, jelikož dubový masiv je opravdu těžký. 

 

1836-1_dubovy-konferencni-stolek-z-prirodni-masivni-fosny-podnoze-do-x.png

 

TREESOME TLAČÍTKA -3

 

Využití dubového dřeva

Ať už potřebujete robustní stůl pro rodinná posezení nebo odolnou podlahu, dubové dřevo doporučujeme všemi deseti. 👌 Právě výroba nábytku a podlah patří k nejčastějším využitím dubového masivu. Ale tím to nekončí! Odolnost vůči povětrnostním podmínkám dělá z dubu ideální materiál pro terasy, pergoly nebo dřevěné ploty. Nás zaujalo, že byl tradičně využíván při stavbě plachetnic. Odolá totiž i slané vodě a jiným nástrahám moře. 

Dub je výborný pro práci s dlátem a často ho využívají i řezbáři a sochaři ke své umělecké tvorbě. Pokud jste kutilové, i vy můžete popustit uzdu fantazii a vyřezat si z něj krásné doplňky do domácnosti. Kreativitě se meze nekladou. 🙌

Dubové dřevo má ještě jedno zajímavé využití, které nás překvapilo. Obsahuje vysoké množství tříslovin a vyrábějí se z něj třísla pro přírodní činění kůží. I vaše kožená taška se tedy mohla potkat s dubem!

 

Za tým Treesome, zdraví Klára

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.